SC TuRaPo avasi kauden kahdella voitolla.

Tuohikotin Rannanpoikien salibandyjoukkue avasi kauden kahdella voitolla miesten salibandyn 5. divisoonan Kaakkois-Suomen lohkossa. Ottelut pelattiin Kuusankosken Urheilutalolla sunnuntaina 8.10.2017. SC TuRaPo kaatoi kauden avausottelussa SC Namikudin maalein 7-1 ja SB Myllykosken iltapäivän toisessa kamppailussa 5-3 lukemin.

SC Namikuti ottelu alkoi, kauden ensimmäiselle pelille tyypillisesti, hukan hermostuneesti. Mutta mitä edemmäs peli eteni, sitä paremman otteen Rannanpojat saivat omasta pelistään. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntämistä TuRaPon voittaessa erän 2-0. Rannanpoikien kauden ensimmäisen maalin sai kunnian viimeistellä, ykkösen laituri, Santeri Lantta, Sami Rädyn kirjauttaessaan itselleen syöttömerkinnän. 30 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua Miikka Hintsanen lisäsi johdon 2-0:n. Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen. TuRaPon maalista vastasi, vähän harvemmin maaleja iskevä, Juho Rantakaulio. Hyvän prässin päätteeksi pallo päätyi Lassi Kärkkäisen lapaan, joka löysi Juhon maalin edestä. Namikudin kavennuksesta vastasi, 2 vuotta sitten Rannanpoikiinkin tyrkyllä ollut, Oscar Martinez. Maali syntyi hieman onnekkaasti maalinedusruuhkan flipperin kimmotessa suoraan Martinezin lapaan. Mutta kaikki lasketaan ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1. Kolmannessa erässä vastustajalta loppui bensa TuRaPon kovan prässin ja pallonhallinnan johdosta. Tämä toi kaivatun tuloksen, kun pallo alkoi löytää tiensä verkon perukoille. Vapauttavan 4-1 maalin iski puolustaja Jani Laitinen. Tämän jälkeen Santeri Lantta huudatti yleisöä komealla rannelaukauksella, johon hän sai vapauttavan tarjoilun Henri Rantakauliolta. 6-1 maalista vastasi Henri Rantakaulio, Miikka Hintsasen tarjoillessa maalin takaa laadukkaan syötön, josta ei voinut enää erehtyä. 7-1 loppulukemat niittasi taululle Lassi Kärkkäinen. Henri Rantakaulio avasi pelin oman maalin takaa ja Lassi purjehti hyökkäysaluelle laitaa pitkin. Kärkkäinen laukoi yllätyksekkäästi pienestä kulmasta ja pallo löysi tiensä verkon perukoille. Vaikka laukaus oli hyvä, voi vastustajan maaivahti ottaa tämän maalin omalle kontolleen. Verkko heilui siis viimeisessä erässä neljästi ja loppulukemat olivat ansaitusti 7-1. Rannanpoikien tehomiehenä hääri joukkueen kapteeni Henri Rantakaulio pistein 1+2. Kahden tehopisteen teossa onnistuivat Miikka Hintsanen, Santeri Lantta, Lassi Kärkkäinen ja Sami Räty. Maalilla operoinut Simo Kahelin oli totutun varmaotteinen ja otti hyviä torjuntoja. Ilman sekavasta maalinedushässäkästä syntynyttä pomppua, olisi Simo myös päässyt nauttimaan nollapelistä. Ansaittu kauden avausvoitto Rannanpojille.

Toisessa ottelussa oli vastassa TuRaPon kanssa yhdessä harjoitteleva SB Myllykoski. Ottelu oli hyvin tasainen ja jo harjoituksissa hyvää viisikkopeliä esittänyt MySB oli tarkentanut puolustustaan entisestään. TuRaPo oli pallon hallinnan puolesta ottelussa niskan päällä, mutta vastustajan tiivis viisikko piti Rannanpojat paraatipaikkojen ulkopuolella. Ensimmäisen erän jälkeen valotaululla loistivat TuRaPon johtolukemat 1-0, joka kertoo jo omaa kieltään tiukasta matsista. Maalin iski Lassi Kärkkäinen. Toiseen erään SB Myllykoski tuli hieman hyökkäävämmällä asenteella ja saivat tasoitettua ottelun reilu viisi minuuttia ennen toisen erän loppua. Maalin pääsi tekemään MySB:n syömähammas, Jani Innanen, ruuhkan takaa tarkalla rannelaukauksella. Seuraavat kaksi kihausta toisen erän viimeisellä vitosella iski kuitenkin TuRaPo. Lassi Kärkkäinen vei ensin pelin toisella maalillaan Rannanpojat maalin jotoon. Ja tasan minuuttia myöhemmin Henri Paukkunen lisäsi johdon jo 3-1:n. MySB kuitenkin sai 30 sekuntia ennen erän loppua kavennettua pelin 3-2:n pelatessaan ylivoimaa. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, joten Rannanpojat siirtyivät johtoasemassa toiselle erätauolle. Kolmannessa erässä TuRaPo maalasi kahdesti. Henri Paukkunen pamautti pelin toisen maalinsa ajassa 37:36 TuRaPon pelatessa ylivoimaa. Syöttömerkinnän Paukkusen maaliin kirjautti Topi Viheervaara. Ja reilu kaksi minuuttia tästä, Santeri Lantta nakutti kauden kolmannen maalinsa Jani Laitisen upeasta esityöstä. Laitinen purjehti koko kentän läpi ja tarjoili Lantalle huippuluokan paikan, josta Santeri pääsi käytännössä laukomaan pallon tyhjään maaliin. SB Myllykoski yritti saada kirivaihdetta päälle, mutta ottelun lopun tiiviisti puolustanut TuRaPo onnistui estämään MySB:n maalintekoyritykset, yhtä paikkaa lukuunottamatta. Loppulukemat 5-3 MySB teki vajaa kaksi minuuttia ennen loppua pelatessaan ilman maalivahtia. Rannanpoikien maalissa pelannut Petri Jämsä pelasi hienon ottelun ja otti muutaman todella hyvän torjunnan. Toisen pelin tehomiehinä hääri kaksi maali mieheen tehneet Henri Paukkunen ja Lassi Kärkkäinen.

Speak Your Mind

*